EXCEL NAPREDNI - OBRADA PODATAKA POWER QUERY

Ovaj kurs će osnažiti (bez namještanja riječi :-)) prosječnog korisnika programa Excel-a na način koji se nije vidio otkako su se pojavile Pivot tabele i vaš šef će voljeti brzinu kojom radite.

Trajanje kursa: 0h 58 min.

Da li provodite dosta vremena sređujući i transformišući podatke u pravi format prije nego što uopšte počnete da ih analizirate ili uvrstite u svoje izveštaje? To je sve bilo prije, a sada ako imate Excel 2010 ili noviju verziju, Power Query možete koristiti za:
automatizaciju zadataka; importovanje podataka sa bilo kog mesta itd.
Uz Flash Fill nema potrebe za korišćenjem formula, uvjerite se sami!
Solver pronalazi optimalna rešenja za sve vrste problema.

pq1

Kupovinom kursa dobijate?

– neograničen pristup video lekcijama (24/7)
– pauziraš kada hoćeš, gledaš više puta dok ne naučiš;
– materijal za vježbanje sa riješenim primjerima;
– prezentaciju sa teoretskim objašnjenjem;
 povrat novca unutar 30 dana ako niste zadovoljni;
– online sertifikat kao potvrdu uspješnog prolaska kursa;
– besplatne konsultacije kao i našu podršku na daljem putu usavršavanja.

pq

Power Query je najbolji alat u Excel-u poslije Pivot tabela.

Hrabra tvrdnja, znam.
Kada su predstavljene Pivot tabele, to je bilo revolucionarno za korisnika Excel-a. Odjednom smo ogromne količine podataka mogli sažeti, u nekoliko sekundi, u izveštaje koji su nam pružili uvide za koje nismo znali da postoje.
Power Query može da prihvati podatke sa bilo kog mjesta i omogućava brzu i jednostavnu transformaciju podataka.

I poput VBA ili makronaredbi, kada jednom kreirate zadatke , možete ih ponovo koristiti za obavljanje istih zadataka pritiskom na dugme Refresh.

Power Query prosečnog radnika u Excel-u pretvara u samozadovoljnog gurua podataka, jer vam za to nisu potrebne napredne formule ili poznavanje makro / VBA naredbi i ne zavisite od IT-a da bi vam dao podatke.

pq5

Šta radi Power Query?

1. Power Query uvozi vaše podatke sa bilo kog mjesta – sa weba, baze podataka, Excel datoteka, Facebook-a, OData, SharePointa, Salesforce-a itd., a lista neprestano raste s dodavanjem novih izvora podataka.

2. Power Query vam omogućava da očistite, transformišete, objedinite i dodate podatke sa alatima kojima raspolaže, koje je lakše naučiti od formula ili VBA naredbi.

pq6